vrijdag 18 april 2008

Tips voor een gezonde huid

Blijf niet te lang in de zon.

Gebruik steeds een zonnecrème en zorg dat je je huid na het zonnen goed hydrateert

Let op voor airconditioning. Het droogt je huid uit en maakt ze schilfferig.

Smeer je huid 2x per dag in met Lotion (normale huid)

Zorg voor veel lichaamsbeweging en dit in open lucht.

Leer om te gaan met stress. Stress kan zelfs de mooiste huid om zeep helpen.

Veel nachtrust en goede nachtrust laat je lichaam toe om te kunnen rusten, te herstellen en opnieuw krachten op te doen. Je huid zal er van profiteren.

Vermijd zout voedsel. Zout doet je lichaam water ophouden waardoor je huid er opgeblazen kan gaan uitzien.

Drink minstens 8 glazen zuiver water per dag. Hoe meer water je drinkt, hoe vochtiger je huid blijft en dus hoe kleiner de kans dat ze drodouche og wordt.

Was je gezicht nooit met een normale toiletzeep. Zij drogen je huid uit. Gebruik een zeep waarop er specifiek op vermeld staat dat ze voor het gelaat dient.

Wanneer je een douche neemt, masseer dan je huid met een verzorgende spons en wat Douchemelk.

Om je helemaal verfrist te voelen na een volstaat het te eindigen met koud water. Je huidporieën zullen zich sluiten en je huid zal zich versterkt voelen.

1 opmerking:

Unknown zei

Gebruik steeds een zonnecrème? Ook als het regent enzu?

Hoe breng ik nu make up aan...

what's hot?? the smokey eyes

Haartips

Hoe vettig haar vermijden?


Was je haar maximum 3 keer per week, als je haar te veel wast wordt het heel snel vettig. Stel je haar is elke dag vettig en je wast dan ook elke dag je haar om niet met een vettig hoofd buiten te komen. Dan kan je het volgende doen als oplossing: Als je eens niet van plan bent om buiten te gaan was het eens niet, maar dan wel de dag nadien ja zal merken dat je nu al een dag meer kan doen met je haar zonder dat het vettig wordt.


Haar wassen


Je neemt wat shampoo in uw hand niet overdrijven wrijf het over je hoofdoppervlakte en smeer het goed in, vind u dat het wat te weinig is doe dan een klein beetje water op uw hoofd. Smeer de shampoo er heel goed in. Daarna spoelt u de shampoo grondig uit, na het uitspoelen van je haar mag het wat afgedroogd worden om daarna de conditioner aan te brengen. Als je haar handdoek droog is mag je de conditioner aanbrengen daarna weer goed afspoelen.


Haar borstelen


U neemt een goede sterke kam, als u wat last hebt van knobbels neem er dan een mousse bij die u wat helpt met de knobbels eruit te halen het verzacht ook wat de pijn. Je begint bovenaan met kammen en naar mate je de knobbels nadert moet je in paar trekken door het haar gaan, als u het in 1 trek doet kan het gebeuren dat je heel wat haar uittrekt kan heel pijnlijk zijn.