vrijdag 18 april 2008

Test je huidtype

Test hier welk huidtype u heeft

Om te testen welk huidtype jij hebt, ga je als volgt te werk:
Was je gezicht en droog het af door zachtjes met een zachte handdoek op je huid te drukken. Gebruik geen huid- of gezichtsproducten.
Wacht 1 uur.
Druk met een doekje op je voorhoofd, je kaken, je kin en je neus.

Je hebt een normale huid als je gezicht niet glimt en er geen vetlaagje op het doekje is achtergebleven.

Wanneer je een droge huid hebt, voelt je huid gespannen aan en/of ziet ze er zo uit. Op het doekje is geen vetlaagje achtergebleven. In geval van droge huid kan je ook huidschilfers opmerken.

Een huid die glimt en waarbij alle delen van het gezicht (voorhoofd, kaken, kin en neus) een vetlaagje achterlaten op het doekje is een vette huid.

We spreken van een gemengde huid als sommige delen een vetlaagje achterlaten en sommige delen niet.

Heb jij last van een gevoelige huid ?

Als je op 2 of meerdere van de volgende symptomen positief antwoord dan heb je last van een gevoelige huid.

Het is dan ook aangeraden om extra zorg te dragen voor je gevoelige huid... - Je hebt makkelijk last van zonnebrand.- Je huid wordt makkelijk rood wanneer je ze aanraakt of ze droogt met een handdoek.- Je huid vertoont vlekken wanneer je gestresseerd bent.

- Bij temperatuurschommelingen wordt je huid rood, droog en geïrriteerd.
- Na het reinigen van je huid voelt ze gespannen en gevoelig aan.
- Je huid reageert op zonne- en andere huidproducten.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Een vraagje ivm de haartips: Wat als ik kaal ben???

Char zei

Dan zijn die tips waardeloos é...

Anoniem zei

Ja lap! Nu heb ik net een haarborstel en chocolademousse gekocht :s:s:s

Unknown zei

je kan je okselhaar er mee kammen!

Hoe breng ik nu make up aan...

what's hot?? the smokey eyes

Haartips

Hoe vettig haar vermijden?


Was je haar maximum 3 keer per week, als je haar te veel wast wordt het heel snel vettig. Stel je haar is elke dag vettig en je wast dan ook elke dag je haar om niet met een vettig hoofd buiten te komen. Dan kan je het volgende doen als oplossing: Als je eens niet van plan bent om buiten te gaan was het eens niet, maar dan wel de dag nadien ja zal merken dat je nu al een dag meer kan doen met je haar zonder dat het vettig wordt.


Haar wassen


Je neemt wat shampoo in uw hand niet overdrijven wrijf het over je hoofdoppervlakte en smeer het goed in, vind u dat het wat te weinig is doe dan een klein beetje water op uw hoofd. Smeer de shampoo er heel goed in. Daarna spoelt u de shampoo grondig uit, na het uitspoelen van je haar mag het wat afgedroogd worden om daarna de conditioner aan te brengen. Als je haar handdoek droog is mag je de conditioner aanbrengen daarna weer goed afspoelen.


Haar borstelen


U neemt een goede sterke kam, als u wat last hebt van knobbels neem er dan een mousse bij die u wat helpt met de knobbels eruit te halen het verzacht ook wat de pijn. Je begint bovenaan met kammen en naar mate je de knobbels nadert moet je in paar trekken door het haar gaan, als u het in 1 trek doet kan het gebeuren dat je heel wat haar uittrekt kan heel pijnlijk zijn.